Lapset ja Internet

Etusivu

Lapset internetin käyttäjinä

Lainsäädäntö

Internetin mahdollisuudet

Nettiriippuvuus

Internetin käytön rajoittaminen

Yhteenveto

Testaa tietosi

WWW-Chat

WWW-chat tarjoaa reaaliaikaista vuorovaikutusta internetin välityksellä. Chatit ovat jakautuneet erilaisiin chat-huoneisiin, joissa voi keskustella asiasta kuin asiasta (Levine 2000:870).

WWW-chatit toimivat tavallisella internet-selaimella ja ne eivät vaadi erillistä ohjelmaa asennettavaksi toisin kuin IRC. Lisäksi vaaditaan toimiva internet-yhteys. Ennen kuin käyttäjä voi aloittaa keskustelun muiden kanssa, täytyy hänen useimmiten ensin rekisteröidä oma nimimerkki. Chat-huoneiden koko on yleensä rajallinen ja kaikki eivät mahdu aina haluamaansa huoneeseen. (Korhonen 2003:19 - 20.)

Yksi suosituimmista chat-huoneista on Habbo Hotel. Habbo on tarkoitettu lähinnä 13-vuotiaille ja sitä vanhemmille. Habbo Hoteli on virtuaaliyhteisö, jossa jokaisella henkilöllä on oma hahmonsa. Hahmon avulla hotellissa liikutaan ja jutellaan. Habbo Hoteli on kuin tietokonepeli, mutta pelihahmojen takana on tavallinen ihminen. (Sulake Corporation ltd n.d.)

Habbo Hotelissa on monia erilaisia lisäominaisuuksia. Keskustelumahdollisuuden lisäksi Habbo Hotelissa on erilaisia pelejä. Lisäksi Habbo Hotelin käyttäjät voivat perustaa omia huoneita ja sisustaa niitä oman makunsa mukaisesti.

Huoneen sisustustarvikkeet voidaan ostaa habbo-kolikoilla, joka on Habbo Hotelin oma valuutta. Kolikoita voi ostaa Nordean, Osuuspankin ja Sampopankkien verkkomaksuilla sekä Visa- ja Mastercard-luottokorteilla. Kolikoita saa myös R-kioskeissa ja Tiimareissa myytävillä prepaid-korteilla. Myös matkapuhelimella ostaminen on mahdollista. Matkapuhelimella tilaamiseen on kuitenkin asetettu rajoitukseksi 10 euron liittymäkohtainen viikkolimiitti. (Sulake Corporation ltd n.d.)

Habbo Hotelin sivustolla kerrotaan yhteisön valvonnasta, sekä sivustolla annetaan turvallisuusohjeita. Voit tutustua oppaisiin osoitteissa: www.habbo.fi/help/parents_guide.html ja www.habbo.fi/help/faqs